Sajtovi za besplatan smestaj u zamenu za časove jezika

Jezičke razmene funkcionišu tako što postoje zajednice ljudi (domaćina) koji bi da nauče strani jezik i putnici kojima treba smeštaj.

Domaćini nude besplatan smeštaj; a za uzvrat, putnici nude svom domaćinu da vežba strani jezik sa osobom kome je taj jezik maternji, u svojoj kući, takođe 100% besplatno.

Win-win situacija za obe strane.

TalkTalkBnb je kolaborativna platforma koja kombinuje putovanje i učenje jezika.

Putnik se povezuje sa domaćinom da prenoći u njegovoj kući, koristeći svoj maternji jezik i kulturno znanje.

Za domaćine je idealan način da sačuvaju novac koji bi potrošili na specijalizovane kurseve, i pored toga mogu da uče jezik u komforu svoje sobe.

TalkTalkBnb je besplatan.


Po sličnom principu kao i TalkTalkBnB samo što MyHOSTpitality ima mogućnost da se registruju porodice gde onda one razmene svoje tinejdžere.

Usluge su besplatne. Preporučeno je za  porodice sa tinejdžerima ili mlađim članovima porodice, i odrasle koji su zainteresovani za učenje jezika.


Bazirano na istom principu, Language for Exchange ima opciju učenja jezika online i uživo kod domaćina. Baza članova je zavidna i prilično rasprostranjena po celom svetu.

Registrujte se, pretražite bazu, izaberite osobu, pošaljite im poruku i kupite avionsku kartu.

Članstvo je besplatno i zabranjeno je tražiti novac za smeštaj kao i za davanje časova jezika.


Sa članarinom:

Lingoo nudi jezičke razmene u kućnom boravku za deci, tinejdžere, odrasle koji putuju sami ili sa porodicom ili grupe prijatelja.

  • Jezička razmena: dvosmerna razmena između porodica ili individualaca gde obe nude gostoprimstvo.
  • Kod domaćina: jedna osoba, osoba sa detetom, ili cela porodica može da živi kod druge porodice i da iskusi autentičnu kulturu i jezik.
  • Kod akreditivanog učitelja: jedna osoba, osoba sa detetom, ili cela porodica može da živi kod kvalifikovanog ućitelja i da dobije struktiurane časove jezika i razmenu kulture.

Cene su drugačije za domaćine i za goste, a za jednu osobu gosta godišnja članarina je €39.

 

Pogledajte još:

Ili ovaj vodič sa linkovima za programe za volontiranje u celom svetu!