Povratak na poslove u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Vodič kako do posla u UAE

Munjevit rast standarda Ujedinjenih Arapskih Emirata u porteklih par decenija učinio je da iskustvo koje steknete radom u UAE izgleda veoma impresivno u vašem CV-u.

Mogućnosti postoje u ovoj celoj kulturološki-raznolikoj zemlji, mada većina radnih mesta u UAE će se naći u Abu Dabiju ili Dubaiju. Troškovi života su prilično skupi, naročito u ova dva grada, ali vrednost dolazi iz činjenice da je standard života na svetskom nivou.

Da biste povećali šanse za dobijanje posla, idealno je da istražite (guglate) konkretnu ponudu poslova u industriji za koju tražite posao, kao i istraživanje zasnovano na lokaciji (ako niste ograničeni samo na Abu Dabi ili Dubaji).

U Emiratima ne postoji “zvanični” portal, odnosno, vebsajt za zapošljavanje. Postoje Vladini portali i privatni portali za traženje posla. Pošto je Engleski jezik, jezik poslovanja u Emiratima tako je i većina portala dostupna na Engleskom.

Na listi smo naveli Vladine i privatne portali za zapošljavanje, neki su manje neki više popularni u svakom slučaju imaju velik izbor poslova. Ako sa druge strane nemate puno iskustva a želite da putujete i zaradite; završili ste studije i ne vidite mnogo opcija, ili ste stručnjak za ovu industriju pogledajte:

Trudili smo se da navedemo samo one kompanije koje imaju career stranicu gde možete direktno da aplicirate. Što je ujedno i jedan od glavnih načina da dobijete posao u UAE. Drugi bi bio da se spakujete i odete da aplicirate na licu mesta, mada to može da bude skupo iskustvo.

  • Treći način da stupite u kontakt sa ljudima koji donose odluke u firmi je preko LinkedIn-a.

Ljudi iz Emirata ozbiljno shvataju posao, a koja je najveća poslovna mreža u svetu nego LinkedIn. Većina kompanija iz UAE ima poslovnu stranicu na LinkedIn-u. To je mnogo vredan izvor da bi se tako lako odbacio. Suština u traženju posla u UAE je da imate kontakte.

Kada napravite profil, potražite firmu u kojoj biste aplicirali, vidite ljude koji su asocirani sa tom firmom, pogledajte njihove titule, ako su iz HR-a, mendžmenta i sl. dodajte ih, pošaljite im poruku da ste aplicirali i da ste veoma srećni zbog toga (na primer..), predstavite im se, aplicirajte direktno kod njih, ali trudite se da ne budete napadni i da sve bude sa nekom dozom poslovno/profesionalne elegancije.

  • Zapamtite! Ako dobijete posao preko ovih portala od vas se ne zahteva da platite proviziju bilo kojoj strani; niti kompaniji za zapošljavanje niti kompaniji koja stoji iza portala za zapošljavanje. 

Ako želite da putujete na Bliski Istok i vidite Ujedinjene Arapske Emirate iz drugog ugla, možete da pogledate našu stranicu gde smo izlistali:

 

Pogledajte još: