Povratak na poslove u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Najposećeniji sajtovi za zapošljavanje u Emiratima

U Emiratima ne postoji “zvanični” portal, odnosno vebsajt za zapošljavanje. Postoje Vladini portali i privatni portali za traženje posla. Pošto je Engleski jezik, jezik poslovanja u Emiratima tako je i većina portala dostupna na Engleskom.


Gledanje sadržaja oglasa je dostupno, ali da bi ste aplicirali na željenim poslovima neophodno je napraviti nalog na ovim portalima. Nakon što ste napravili nalog trebaće vam CV i u većini slučajeva propratno pismo.

Važno! Ništa ne plaćajte. Ako firma za zapošljavanje ili agencija zatraže novac za obradu papirologije, vize ili medicinskog testa, to nije prava firma i samo ćete izgubiti dragocenog strpljenja za traženje posla. 

Pročitajte o radnoj vizi i proceduri dobijanja ovde. 

Ako dobijete posao preko nekog od ovih portala od vas se ne zahteva da platite proviziju bilo kojoj strani; niti kompaniji za zapošljavanje niti kompaniji koja stoji iza portala za zapošljavanje.

Vladini portali za zapošljavanje:
Privatni portali za traženje posla:

Napomena! Zbog raznih benefita, mogućih zarada i obećanja lepog života u Emiratima, prirodno je velika ‘navala’ na svaku slobodnu poziciju u skoro svakoj industriji. Ljudi iz celog sveta, a najviše iz Indije, Pakistana, Bangladeša, Filipina itd, apliciraju na veliki broj istih pozicija na koje i mi apliciramo, zato je veoma bitno iskoristiti dva prosta, a opet jako bitna sredstva

1. Fotografija, i 2. LinkedIn. 

  • Zapamtite fotografija je obavezna! Fotografija će vas izdvojiti! Uključite je u CV, fotografija neka bude novija, iako možda ne mislite tako mnogo ste se promenili u poslednje tri godine (pokušajte da napravite novu fotku, kamera na telefonu je dovoljna, stanite ispred bele pozadine -tridesetak cm od leđa, uhvatite malo prirodnog svetla na jednu od strana lica i fotkajte bez blica. Ako nema prirodnog svetla, uzmite neku toplo belu led sijalicu)
  • Arapi baš vole LinkedIn. Tako da to moramo da svrstamo u privatni portal za traženje posla. Većina, privatnih kompanije iz Emirata ima profil firme na Linkedin-u što je odličan izvor informacija gde između ostalog možete da saznate imena zaposlenih u kompaniji, njihovu poziciju i da iskoristite tu informaciju da direktno aplicirate kod HR menadžera ili direktno kod lead menadžera u kompaniji.

 Za učitelje Engleskog

Uprkos činjenici da je drugi glavni jezik u Emiratima Engleski, poslovi učitelja su uvek potrebni.

Ako imate diplomu TEFL-a možete da nađete posao predavača u školama stranih jezika, centrima za obuke, ili da dajete privatne časove. U većini ustanova diploma je obavezna, mada možete da potražite neke agencije koje organizuju časove za odrasle ili časove za obuku radnika u sklopu neke firme.

 

Pogledajte još: