Povratak na privatne jedrilice i motorne jahte.

Portali za pronalazak poslova i iskustva na jahtama

 

Ispod ćete naći par portala koji vam mogu pomoći u pronalasku posla na luksuznim jahtama. Podelili smo ih na one koji zahtevaju da se učlanite i time steknete pravo da vidite oglase za poslove, na portale bez članarine i na kraju takođe bez članarine ali samo za rekreativno krstarenje, recimo kao neki vid couchsurfing-a samo što je to na jahti- yachtsurfing 🙂

Kako generalno funkcionišu portali sa članarinom; U većini slučajeva besplatno je za vlasnike jahti da postave kuda i kada plove, besplatno je i da buduće osoblje/posada (crew) pregleda njihove objavljene prilike – ali da biste stupili u kontakt sa vlasnikom jahte i da im pošaljete email sa podacima moraćete da se registrujete.

 

Sa članarinom:
 • Crewseekers 
  Cena: 86 eura za 6 meseci
  Voucher: CREW10 10% popusta
  – Članstvo vam pruža pristup kontaktnim informacijama o mogućnostima jedrenja. Jednom kada postanete član možete ostvariti kontakt sa toliko vlasnika jahti koliko želite preko Crewseekers-a, napravite planova za plovidbu koliko želite. Imaćete pristup svojoj profilnoj stranici da obavestite skipere o sebi i vašem iskustvu u plovidbi. Možete proveriti svoj profil i možete otpremiti kvalifikacije ili CV ako želite.
 • Cruisejobfinder
  Cena: 24 eura za 3 meseca
  – Istaknuti poslovi – Poslovi poslodavaca koji trenutno trebaju zaposlene! Mnogi od ovih oglasa se ne oglašavaju na drugom mestu.
 • Desperate Sailors
  Cena: 19 eura za 6 meseci
  – Kreiranje profila posade za brod je BESPLATNO, dobijate ograničeni pristup veb stranici Desperate Sailors. Puni detalji besplatnog člana nisu vidljivi drugim članovima, a pristup određenim oblastima veb lokacije je blokiran npr.:
  – Poruke
  – Linkovi na Skaje, Blogove i Facebook.
  – Još uvek možete da primate poruke “Predstavite se”.

 

Bez članarine:
 • Findacrew 
  Freemium – poslovni model gde su osnovne usluge besplatne, dok za malo napredne mora biti plaćena članarina.
  Cena za Premium: 48 eura za 30 dana
  – Find a Crew™ spaja i povezuje vlasnike brodova i predstavnike direktno na mreži sa posadom iz bilo kog mesta ka bilo kom mestu u svetu. Find a Crew™ nije agent (posrednik) i svi mogu sami da odluče sa kim hoće da stupe u dalji kontakt.
 • Crew4crew
  – Crew4Crew – je internacionalna web platforma za spajanje posade sa kapetanima/vlasnicima jahti.
  – Obezbeđuje sredstva za povezivanje direktno jednih sa drugima tokom procesa zapošljavanja bez posrednika.
  – Crew4Crew će uvek biti BESPLATNO za posadu da objavljuju svoje CV / resume i potraže posao.
  – Ekipa Crew4Crew je stvorena od strane posade za posadu da bi pružila alternativu tradicionalnim agencijama za traženje posla na jahtama.

– Osnovano 2003. godine, Crewbay je jedna od prvih i najvećih onlajn platformi na webu.
– Besplatno je da se gledaju oglasi za posao na jahtama.
– Pravljenje naloga je besplatno i obavezno da bi se kontaktiralo osoblje na jahti.

 

Rekreativno jedrenje (za iskustvo)
 •  7knots 
  – Apsolutno slobodno!
  – Sveobuhvatno pretraživanje i sortiranje
 • Latitude38 
  – Ova sajt je dizajniran tako da ljudi koji žele da rade kao posada na privatnim jahtama stupe u kontakt sa vlasnicima jahti i skiperima kojima je potrebna posada, za bilo koju vrstu rekreativnog jedrenja.